fbpx

Juleforberedelser og julegavetips for den hageglade

Juleforberedelser og julegavetips for den hageglade

Det er mye snakk om juleforberedelser og julegavetips for den hageglade om dagen.
Juleforberedelser er vel noe vi alle er i gang med enten vi er er høyfaktor-julemennesker eller holder en litt lavere profil. Mine juleforberedelser består hovedsaklig av å bake et par kakesorter og ellers er jeg så heldig at mannen min lager nydelige juledekorasjoner – blomsterdekoratør som han er. Vi lager en god eggnog (se oppskrift lenger ned) og mens vi koser oss med den, pynter vi juletreet sammen. Treet står klart akkurat innen desember, slik at vi kan nyte det hele julemåneden, for det skal vekk innen nyttår. Sånn er det her i huset – klappet og klart allerede 24 dager før jul.

Tips til julegaver er et annet og litt mer utfordrende tema. Det å finne på noe som er bra og nyttig, og samtidig ikke koster ‘skjorta’, bruker jeg en del tid på. Jeg synes det er like spennende hvert år å se om jeg klarer utfordringen!

Det er alltid noen som spør meg om julegavetips for hageglade, så derfor spiller jeg inn noen julegavetips til den hageglade her.

3 Julegavetips for den hageglade

Julegavetips nr. 1 – Hydrophonisk dyrkingskasse

Julegavetips nr. 1. må vel være drømmen for den hageglade. Hydro-hvafornoe … sier du kanskje!
Jo, det er den nye måten du kan dyrke urter og planter i.
Med en hydrophonisk dyrkingskasse, bruker du kun vann og ingen jord. På den måten slipper du lukten av fuktig jord og mindre søl. Nederst på siden finner du link der du kan lese mer om hydrophonisk dyrking.
Dette burde være det ultimate julegavetips for den hageglade som må vente på sesongen enda et par måneder.

Julegavetips til den hageglade

Julegavetips nr. 2 – Blomsterfakir

Julegavetips nr. 2 – blomsterfakiren er kanskje noe som du ikke har hørt om før? Det er rett og slett et lite lodd av metall med mange pigger, som brukes til å lage blomsterdekorasjoner og oppsatser. Og selv om du kanskje ikke har hørt om det før, er sannsynligheten ganske stor for at bestemoren din kan ha brukt en sånn. Blomsterfakiren brukes til å lage dekorasjoner, der man vil ha blomstene til å stå slik blomstene står ute i naturen – litt opprett liksom. Legg fakiren i bunnen og begynn å jobbe – du kan for eksempel lage en blomsterdekorasjon i en vase, et trau eller en stor tekopp.

Julegavetips nr. 3 – Rabarbraboken

Julegavetips nr. 3 er rett og slett en ‘feelgood-bok’ som mange hageglade allerede har trykket til sitt hjerte.
En nydelig bok full av gode minner, en historie du knapt vil tro, gode tips om dyrking og sorter, litt om rabarbraens egenskaper og mye kjøkkenkunnskap.
I tillegg er det 60 oppskrifter fordelt på alle måltidene + glutenfritt, bakverk og drikke.
Boken har et omslag som lar seg vaske av med en fuktig klut i tilfelle søl fra hagejord eller mat.

Rabarbra

Oppskrift på vår tradisjonelle jule-Eggnog hører også hjemme under juleforberedelser og julegavetips for den hageglade. Kanskje kan du gi en oppskrift til jul!

Julen nærmer seg, og med den kommer det alkoholholdige oppskrifter samt varme og kalde drinks inn på repertoiret!
Her er en oppskrift på tradisjonell «Eggnog»
(ca. 20 små kopper) som smaker søtt og godt!

12 eggehviter
1 kopp granulert sukker
12 eggeplommer
1/2 ts salg
3 kopper kremfløte
2 ss fint sukker
1 ss vaniljepulver
7 kopper helmelk
2 kopper lys Rom
1 kopp skotsk Whiskey
1 lite dryss fersk revet muskattnøtt, alt. kanel

Slik går du frem:

* Finn frem 3 middels store boller samt en stor punchebolle for servering

* Pisk eggehvitene i den første bollen til de starter å bli faste. Da tilføres 1 kopp sukker og dette piskes til det blir helt stivt.

* Pisk eggeplommer og salt i den andre bollen til eggedosis

*Pisk kremfløte i den tredje bollen til det begynner å tykne, tilsett så 2 ss sukker og vanilje og pisk deretter til ferdig krem. Deretter tilsettes melk, Rom & Whiskey mens du hele tiden rører.

*Bland alle bollene i en stor punchbolle, hell i glass med nyrevet muskattnøtt på toppen!

Server avkjølt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen