fbpx

Hageinspirasjon 2022

Hageinspirasjon får vi aldri nok av. Vi hagefolk er evig på jakt etter inspirasjon til hagen vår. Selv om de siste årene har lagt en demper på arrangement rundt omkring i gamlelandet og Europa forøvrig, er det allikevel håp i hengende snøre.
Jeg har drevet litt detektivarbeid og laget et utvalg av hage festivaler og arrangementer der du kan hente inspirasjon den kommende sommer.

Hvis du er bitt av hagebasillen, er du helt sikkert nysgjerrig på hvilke muligheter du har til å skaffe deg litt ekstra hageinspirasjon via messer og shows i 2022.

Listen er fremdeles sped, da mange arrangører sitter på gjerdet, i forhold til smittesituasjonen og regelverk rundt dette. Stedene nedenunder er alle sjekket pr. miden av januar 2022 og alt står oppført som at de skal avholdes. Man må selvfølgelig allikevel være forberedt på at enkelte av disse kan måtte avlyses.

Nedenunder har jeg samlet sammen noen adresser, slik at du lettere skal kunne skaffe deg oversikten over inspirerende steder.
Dog skal du huske at dette bare er en liten del. Mange foreninger og Hagelag samt privatpersoner har arrangementer som er interessante, morsomme og ikke minst inspirerende å delta på. Jeg legger også ut daglig hageråd og inspirasjon på Hageakademiet Har du lyst til å vite hva du kan få av inspirerende kurs; kan du gå HIT

Velkommen inn for hageinspirasjon

Norge har mye god inspirasjon å by på!

 • Hagemessen 2022 på Lillestrøm er 22. – 24. april.
  Den har fått ny sponsor og reklamerer alt nå med at den blir grønnere og mer innholdsrik enn noen gang.
 • Flere hagelag har jubileum også i år, og lager ekstra hygge ut av dette. Sjekk hvilke hagelag som er i nærheten av deg.
Alltid noe å shoppe på hagemesser

Sverige gir kvalitativ hageinspirasjon hvert år på disse messene

 • Nordiska trädgårder i Älvsjø finner sted 31. mars – 3. april
  Dette er den ledende hagemessen i Norden med opp mot 500 utstillere. Sverige innfrir alltid til forventningene, og ingen reiser vel derifra uten å måtte kjøpe med seg en ny koffert som blir fylt med nye spennende hagedibbidutter.
 • Malmö Garden Show avholdes 3. juni – 5. juni
  Showet har hageinspirasjon for enhver smak. Her tar du del i trender, balkongutstillinger og får kunnskap eller handler fra de mange utstillerne. I tillegg byr de på mat, musikk og ulike familieaktiviteter. Malmö Garden Show er et av landets mest populære.

Danmark – ditt nærmeste inspirasjonsland

 • Aalborg havefestival 11. juni kl. 10:00 – 15:00
  Haveselskabet i Aalborg, fyller 100 år i mai og dette flotte jubiléet markeres med en inspirerende havefestival og de lover en STOR overraskelse til glede både på dagen og for hagefolket i mange år fremover. Overraskelsen holdes hemmelig helt frem til den store dagen, så den som blir med – får se. Stikk innom og bli inspirert!
 • Copenhagen Garden 2022 avholdes 30. juni – 3 juli
  Verdens nest eldste hageselskap er faktisk det danske. I 2017 bestemte Haveselskabet at nå var tiden inne for at Danmark skulle få sitt eget “blomstershow”. Med inspirasjon fra de engelske flowershow’ene er dette arrangementet stappfullt av hageinspirasjon! I år er det 3. års arrangement i Ballerup ved Marbækstien.
 • Er du på Sjælland, bør du ta turen innom Slotshavene på Fredriksborg Slot. De har ingen hagefestival i år, men arrangerer omvisningsturer med hageinspirasjon fra barokkhagene. Vel verdt et besøk.
Barna finner også sin inspirasjon på hagemesser

England er kanskje det som vi lar oss inspirere mest av

 • Malvern Spring Festival 5. – 8. mai
  Nyt den store festivalen på det 50 hetar store området under en strålende vårhimmel med et vell av hageinspirasjon, gode tilbud og utmerkede cateringfasiliteter under tak. Med et rykte for innovasjon, inspirasjon og utstillinger av høy kvalitet, har dette showet blitt en fast favoritt blant gartnere og hagefolk i alle aldre. Malvern Spring Festival er ansett som et av årets fineste og hyggeligste hagearrangementer i en avstemming i det engelske hageselskapets regi.
 • Chelsea Flower Show er tilbake denne våren fra 24. – 28. mai
  Det lønner seg å være tidlig ute for å få billetter til dette legendariske arrangementet i London, der det til tider er svært trangt om plassen. Showhagene har allerede vært under planlegging i lang tid og vil gi deg hageinspirasjon uten sidestykke.
 • Hampton Court Palance Flower Show 4. – 9. juli
  Dette er det andre store hagearrangementet i London. Blomstershowet avholdes i den store slottsparken litt utenfor London sesntrum. Da det er vel så populært som Chelsea, anbefales det å være tidlig ute med billettkjøp her også.
Hageinspirasjon fra Chelsea Flower Show

Hollandsk hageinspirasjon av ypperste klasse

 • Keukenhof Hyacinths and Tulip Show går av stablen 24. – 29. mars
  Akkurat dette er kanskje det mest kjente, men på Keukenhof er det mange fler spennende og inspirerende show som er vel verdt å ta med seg. På tulipanshowet, i §Willem-Alexander Paviljongen’, kan du overskue mer enn 75.000 tulipaner i full blomst – fordelt på over 600 sorter!

  ….. og sist, men ikke minst, kommer ‘rosinen i pølsa’ – NEMLIG:
 • Floriaden i Almere – 14. april – 9. oktober
  På utstillingen, som er spredt over fem tema-soner og elleville 66 hektar land, vil du oppdage hageinspirasjon og grønne løsninger fra nasjonale og internasjonale innovatører som gjør byene våre morsommere, vakrere og mer bærekraftige. Du vil også nyte duften av og fargene til blomster, planter, grønsaker og frukt i store mengder. Dykk for eksempel ned i temaet ‘Growing Green Cities’ og lær deg mer om utviklingen innen grønt, mat, helse og energi.

  OG kjære deg – HUSK at Floriaden holdes KUN en gang hvert 10. år, så slår du ikke til nå – er du 10 år eldre neste gang du får sjansen. 😉
Keukenhof gir deg tulipanblomstring
 • Det engelske hageselskapet finner du HER
 • Mer info om Keukenhofs arrangementer finner du HER
 • Stockholmsmessan finner du HER
 • Mer om Floriaden finner du HER
 • Info om Hagemessen på Lillestrøm finner du HER
 • HER kan du følge med på info om Malmø Garden Show
 • Gå til Hageselskapet hvis du vil melde deg inn i et lokalt hagelag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen